Att göra

Midsommar i Årsta Havsbad 2020

Midsommarfirande i Årsta havsbad firas traditionsenligt vid dansbanan vid torget och stranden i Årsta. Firandet på midsommar sker alltid i två omgångar, först på dagen med lotter, resning av midsommarstången och dans och därefter är det musik och dans vid dansbanan med ett coverband på kvällen.

MED ANLEDNING AV RÅDANDE SITUATION HAR STUGÄGARFÖRENINGEN I ÅRSTA HAVSBAD FÖLJANDE BESKED GÄLLANDE MIDSOMMARFIRANDET.

”Årsta Havsbads Stugägareförening
11 juni kl. 19:43 · Delat med Offentligt
Viktig information !
Dela gärna i andra FB grupper i Årsta Havsbad!
Midsommarfesten på dansbanan är inställd allt pga Covid 19.
För att vi ska få lite midsommarstämning så har vi beslutat att vi i styrelsen tillsammans med de ansvariga kommer att smycka vår Majstång.
Vi kommer att placera ut hinkar med vatten på dansbanan som vi hoppas att Ni hjälper oss att fylla med blommor.
Så torsdagen den 18/6 behöver vi vackra blommor.
Hinkarna kommer att stå där under dagen stången klär vi på kvällen .
Obs!
Vi behöver ingen hjälp att klä Majstången pga avstånd och smittorisk.
Midsommarafton kommer vi att sätta upp ett Midsommarquiz.
Utmana varandra i familjen och svara på frågorna.
Ta med eget papper och penna. Quizet kommer att sitta uppe från kl12 på Midsommarafton och plockas ned kl18 på Midsommardagen.
Svaren på frågorna hittar ni på vår hemsida och på vår Facebookgrupp på Midsommardagen från kl 18.
Tänk på att inte bilda stora grupper och att hålla avstånd.
Inskrivning i simskolan söndagen den 21/6 kl 13
på Dansbanan. Vi kommer att lägga ut ett inskrivningsformulär på Vår hemsida och på Facebook.Skriv ut blanketten hemma och fyll i och ta med betala med Swish.
Kom En vuxen inte hela familjer, håll avstånd, hjälp varandra en kanske kan skriva in grannens barn också så vi undviker folksamlingar.
Självklart är ALLA symptomfria som kommer.
Ta hand om varandra !
Styrelsen ”

Tider för midsommar 2020 i Årsta havsbad (OBS DETTA GÄLLER EJ; LÄS OVANSTÅENDE)

11.00-1430. Midsommar inleds kl 11 vid torget för gemensam promenad ner till den nya bryggan som invigs med hopptorn och lian. Därefter är det resning av midsommarstången, dans runt stången och lotter. Årsta havsbad firar i år hela 90 år och därför kommer det bli lite extra firande kring midsommar.

20.00-23.00 På dansbanan spelar coverband låtar fram till kl 23. Dansbanan brukar vara välbesökt. Tänk på att inte skräpa ned i naturen.

Klä midsommarstången 2020 Årsta havsbad.

För er som vill hjälpa till att klä årets midsommarstång är ni välkomna till dansbanan på torsdagen kl 19. Ta gärna med blommor om ni har möjlighet då det går åt mycket.

Ta sig till Årsta Havsbad på Midsommarafton.

Med bil till Årsta Havsbad:

För att ta sig ut till Årsta Havsbad kan man ta bil och parkera på den stora parkeringen vid torget utmed Årstahavsbadsvägen. Tänk på att det är många som besöker släkt och vänner i Årsta på Midsommar och därför är det också ofta fullt på parkeringen redan tidigt på dagen. Undvik helst att parkera utmed Årsta Havsbadsvägen då det blir trångt för bussar och utryckningsfordon. Se till att betala parkeringsavgiften då kontroller är vanligt förekommande. Undvik också att parkera inne bland småvägarna i Årsta Havsbad då det blir väldigt trångt även där samtidigt som många barn rör sig bland husen.

Med buss 846:

Du tar pendeltåg till Västerhaninge och åker sedan buss 846. Bussen har flera hållplatser i Årsta havsbad. Tänk på att många också åker till Utö via Årsta havsbad vilket gör att bussarna ofta kan vara fulla i samband med Utöbåtens avgångar.  För att kontrollera SLs tider, titta på www.sl.se för att hitta aktuella resor och eventuella störningar i trafiken.

Dansbanan Årsta Havsbad
Dansbanan där midsommarfirandet i Årsta Havsbad äger rum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.