Att hyra stuga i Årsta havsbad

Här hittar du en del praktisk information för dig som hyr en stuga i Årsta havsbad. Allt från var du hittar restaurangen, sophantering, parkering mm kan du läsa nedan. I menyn hittar du ännu mer information. Behöver du hjälp med att hitta en stuga att hyra i Årsta havsbad

Parkering vid stugan

Om du hyr ett stuga i Årsta havsbad måste du vara noga med var du parkerar bilen. En de stugor har parkering tomten medan andra har en parkering strax utanför eller på en större parkeringsplats. Kontroller med ägarna var det är ok att parkera och glöm inte att be om parkeringstillståndet för att undvika parkeringsböter. Det är väldigt noga att man följer de parkeringsregler som gäller för Årsta havsbad. En av de största anledningarna är att gatorna är väldigt smala och räddningsfordon måste snabbt kunna ta sig fram. Behöver du tillfälligt lasta i och ur din bil, gör det snabbt och parkera sedan bilen på rätt plats. Ska du till stranden, lämna bilen hemma och ta en promenad då parkeringen snabbt blir full vid stora stranden.

Grilla

Att grilla hör sommaren till och precis som på många andra platser ligger grilldoften tät över Årsta havsbad under sommarmånaderna. Förutom att hålla sig uppdaterad med regler för eventuella eldningsförbud och hur man hanterar en grill finns det lite mer att tänka på. Årsta havsbad är tätbebyggt och det är mycket träd, buskar och gräs mellan husen som under torra sommarmånader är lättantändliga. Var alltid försiktig när du grillar i Årsta havsbad, det kan tex vara bra att ställa grillen på ett underlag som inte är lättantändligt samt att ta fram trädgårdsslangen i förebyggande syfte. Tänk på att kolgrillar kan släppa iväg glödande kol upp i luften som sprider sig. Grillar du med kol, låt kolen slockna helt innan du kastar den. Följ vanliga grillrekommendationer och njut av sommaren och grillen. Tillbehör kan du handla på torget, i Västerhaninge eller i Haninge

Eldningsförbud samt riktlinjer från Södertörns brandförsvarsförbund

Sopor

Runt om i Årsta havsbad finns återvinningsstationer för olika typer av sopor, använd dessa och sortera enligt anvisningarna. Det är inte tillåtet att lämna sopor på andra platser än avsedda kärl eller att kasta hushållssopor i vanliga papperskorgar. Fråga ägaren till huset var närmsta sopstation ligger. Det finns kärl för wellpapp mm men har du stora mängder och tillgång till bil kan det vara bra att ta dessa återvinningsstationen i Jordbro

Grovsopor som trädgårdsavfall, vitvaror mm lämnas på återvinningscentralen i Jordbro. Det är i vanlig ordning inte tillåtet att kasta sopor i naturen.

Badplatser

I Årsta havsbad finns i huvudsak 2 större badplatser. Den största finns vid torget i Årsta havsbad och den andra nedanför Karlslundsplan. Den senare är inte skyltad ordentligt men väl värd ett besök. Den stora stranden är uppdelade på 3 mindre delar där den största i mitten är mest besökt. Använd en karta för att hitta från din stuga om du ska besöka Karlslundsbadet. Vid båda stränderna finns enklare toaletter.

Det finns en tredje strand vid Runda plan men det är en liten strand som snabbt blir full under sommaren. Tänk på att det finns sten runt bryggan så undvik att dyka från detta bad.

Hundbad

Att bada hundarna vid badstränderna är förbjudet men till höger om den stora stranden kan man bada tillsammans med sin hund om man vill. Gå ned till vattnet och gå sedan långt till höger så hittar du dit.

Restauranger

Den huvudsakliga restaurangen i Årsta havsbad är Restaurang Horsfjärden som ligger på torget i Årsta havsbad. Den är normalt öppen dagligen från slutet av maj fram till slutet av augusti och till ca 23-24. Här visas ibland fotbollsmatcher, det spelas livemusik och det finns ibland frågesporter.

Det finns även en grill vid Utöbryggan som är öppen under sommaren där du kan äta hamburgare, korv, mm. Klassisk grillmat.

I övrigt får man åka till någon av golfbanorna eller Västerhaninge och Haninge för att äta ute.

Lekplats

Nedanför föreningsgården i Årsta havsbad finns en lekpark med gungor och annat för barn. Föreningsgården ligger till höger om stora stranden.

Livsmedel

Livsmedel köper du i butiken Handlarn på torget i Årsta havsbad. Vi uppdaterar öppettiderna för 2020 när vi vet mer. På Handlaren i Årsta havsbad hittar du livsmedel, läsk, öl, godis, tidningar mm så du klarar dig dag till dag. Du kan också åka bil till Västerhaninge, Ribby eller Haninge om du behöver handlar mer.

Systembolaget Årsta havsbad

Behöver du besöka Systembolaget finns det i Västerhaninge samt i Haninge

Trygghet

Årsta havsbad är väldigt lugnt och under sommarhalvåret är det många ute på gatorna och på tomterna från tidig morgon till sen kväll. När det gäller inbrott går det som på många andra ställen i vågor. Se till att låsa dörrar, inte lämna värdefulla saker eller cyklar, gräsklippare mm synligt på tomten. Det kan vara en idé att under vintertid sätta lampor på en timer eller titta till stugan då och då. Hjälp gärna dina grannar.

Att göra

I Årsta havsbad finns massor att göra förutom att bada. Det finns tennisbanor, tennisskolor, mängder med golfbanor i närheten, under sommaren är det ofta träningar på dansbanan i gymnastik, dans, styrketräning och mycket mer. Det finns ett bastusällskap som är aktiva året runt, simskolor, en trädgårdsförening, kulturförening mm. Titta gärna på anslagstavlorna där mycket information sätts upp. Vill du lista ditt evenemang på den här sidan? Skicka ett mail till info@arstahavsbad.nu.