Boende

Stuga i Årsta havsbad

Att bo i Årsta havsbad är lite speciellt då det är ett bostadsområde som förändras mycket beroende på årstiderna. Från att vara en lugn plats med ett fåtal bofasta under vintern så vaknar hela området till liv under maj och början av juni när sommarstugeägarna kommer ut till sina hus och börjar förbereda inför sommaren. Till midsommar är Årsta havsbad fullt av människor och nästan varje hus är fullt. I slutet av augusti och början av september töms området åter på folk och lugnet lägger sig över hela området igen. Under vintertid kan Årsta havsbad upplevas ganska mörkt och långt mellan de bofasta även om allt fler väljer att flytta ut permanent.

Hyra stuga i Årsta havsbad

Priserna på att hyra en stuga i Årsta havsbad varierar kraftigt beroende på veckor, typ av boende och läger. Du kan hitta allt från 2000:- i veckan till 10.000:- i veckan. Som regel är att ju tidigare ute du är att hyra ju större utbud på marknaden finns det, du har också möjlighet att få ett lägre pris om du är tidig eller om du hyr i sista minuten.

Här hittar du ett antal länkar där du kan hyra stugor i Årsta havsbad av olika storlekar och lägen. Vi har också skrivit ned de vanligaste frågorna på sidan ”Att hyra i Årsta havsbad” som kan uppstå från hyresgäster.

Att hyra en stuga i Årsta havsbad under sommaren är mycket populärt och många stugor och villor bokas upp lång tid i förväg. Försök boka upp ditt boende tidigt på säsongen för att vara säker på att hitta något som passar.

Det går dock att hitta billiga sommarstugor även på sommaren. Titta igenom sidorna ovan och se vilka veckor som inte har bokats upp, ibland kan priserna sjunka när kort tid återstår. Du kan också försöka förhandla priset om du antingen bokar flera veckor eller om du hittar en bra stuga som verkar vara tom med kort tid kvar.

Till salu i Årsta havsbad

Stugor och villor finns nästan alltid till salu i Årsta havsbad men under juni-aug är det oftast lägre utbud då många tillbringar sommaren i Årsta havsbad. Husen brukar säljas relativt snabbt och det är framförallt under vår och höst du hittar stugor till salu. 

Titta igenom annonserna i tidningen eller använd Hemnet för att hitta en bostad som passar dina behov. Huspriserna i Årsta varierar kraftigt även när det handlar om att köpa. Allt handlar om storlek på huset, var i Årsta havsbad huset ligger, skicket på huset och tomtens storlek. Ju närmre vattnet ju mer kommer du få betala. Under augusti ökar antalet hus åter på marknaden. Det kan vara en idé att försöka hyra ett hus eller stuga i Årsta under en sommar för att få en känsla av området.

Vill du hitta vilka hus som är till salu i Årsta havsbad bör du titta på Hemnet eller med din lokala mäklare för aktuella objekt i området.  

Att tänka på när man hyra stuga i Årsta havsbad

När man hyr en stuga i Årsta havsbad finns lite att tänka på. Normalt lämnar ägaren till huset en lista du kan följa men vi har en lista med lite råd för dig som är på besök första gången. Läs mer på den här sidan Att hyra i Årsta havsbad för att du ska få en så bra semester som möjligt.

Mäklare i Årstahavsbad

Alla stora mäklarfirmor finns representerade i Årsta havsbad, deras kontor finns ofta i Västerhaninge eller Haninge centrum. Det kan dock vara enklare att använda sig at tex Hemnet för att hitta rätt typ av bostad. Med Hemnet kan du enkelt sortera på pris, storlek osv eller söka via en karta.

Hemnet https://www.hemnet.se/bostader?location_ids%5B%5D=940885

Hyra stuga i Stockholms skärgård

Att hyra en stuga i skärgården är en dröm för många. Varför inte försöka infria den drömmen och hitta den stugan på en ö i Stockholms skärgård på semestern. Det finns gått om hus i alla prisklasser, från några tusenlappar i veckan ända till lyxhusen som kan kosta 50.000:- för en vecka. Sök på nätet efter stugor. Vill du hyra ut din stuga i Stockholms skärgård, lägg in din annons här ovan. Det är helt gratis att annonsera.