simborgarafton Årsta havsbad
Att göra,  Badplatser

Simskola i Årsta havsbad 2021

Simskolan i Årsta havsbad som arrangeras varje år är mycket populär och räknas ofta som en av de bästa simskolorna i Stockholms län. På Årsta havsbads simskola vid stora stranden har många duktiga simmare fostrats och tagit sin första simtag. Simskolan i Årsta blir snabbt uppbokad och det gäller att vara på plats när det är dags att anmäla. 

Anmäla sig till simskola i Årsta Havsbad 2021

Under många är har regeln varit att man måste anmäla sig på plats vid stora badet i början av sommaren för att få en plats i simskolan. Anmälan till simskolan 2021 sker XX juni kl XX vid dansbanan. Ta med kontanter eller betala via Swish. Så hittar du till stora badet

Simskolans tider 2021:

  • Period 1 börjar den X juli
  • Period 2 börjar X juli

Simskoleavslutningen hålls denX1 augusti kl 0900

Varför är simskolan i Årsta havsbad så bra?

Under många år har man varit väldigt noga med vilka som får arrangera simskola i Årsta havsbad. Man har ställt höga krav på förkunskaper, pedagogiska kunskaper och livräddning från föreningens sida. Alla simlärare är utbildade i livräddning.  

En annan fördel med att gå i simskola i Årsta Havsbad är att allt sker i öppet vatten. Det är svårare att simma när det är kallare i vattnet än i en simhall, när vi den ligger på eller det slår små vågor i ansiktet. Genom att lära sig simma i öppet vatten efterliknar man förhållandena från att tex ramla i från en båt eller brygga. I en simhall lär man sig simma under bästa möjliga förhållanden vilket är svårt att jämföra med att simma i en sjö eller i havet. 

Många lyfter också fram simlärarnas tålamod och vilja att lära fler att simma. 

För dig som tillbringar sommaren i Årsta havsbad med familjen är simskolan ett givet i slag även om barnen redan kan simma. Alla mår bra av att hålla simkunskaperna uppdaterade.  

Utrustning för simskolan

Det bästa är att prata med simlärarna vilken typ av utrustning som passar bäst. Vissa år är det svalare i vattnet och barnen kan behöva en tunn våtdräkt. En våtdräkt med korta armar och ben ökar rörligheten, man är också mindre känslig mot kyla i armar och ben. Tänk på att en tjock våtdräkt för barn kan göra att det blir svårt att simma. 

Simglasögon och ev sinnessvag kan vara en idé om barnen är vana vid detta. 

För dig som förälder i Årsta havsbad på simskolan kan det vara en bra idé att ta med sig något att sitta på, ett paraply och något varmt att dricka för sig och barnen under svala sommardagar. Ta gärna med en frukt för extra energi.